Skip links

Какъв камък да изберем за кухня?

Когато става въпрос за избора на материали за пространство, което създавате, има много фактори, които трябва да вземете предвид. Настроението на стаята, дали съответстват на вашата личност, дали добавят нещо допълнително към пространството, модните тенденции, които следвате, целта на стаята и др.

Някои решения като подови настилки, боя, тапети, цвят или вид мебели могат да бъдат доста очевидни. Но какво ще кажете за плотовете?

Ако въведете „идеи за плотове“ в който и да е търсач, ще бъдете натрупани от снимки на дърво, неръждаема стомана, ламинирани или каменни плотове. Ние сме твърдо убедени, че най-добрият избор, който може да направите, е да изберете естествен камък. По-долу е списък с нашите топ 7 причини защо…

1. Стойност, стойност, стойност

Стойността на естествения камък е вечна. Когато се постави в имот, той го повишава. Без значение дали искате да се заселите завинаги или ще търсите продажба в бъдеще, плотовете от естествен камък ще повишат стойността на вашия дом. Всичко, което вложите в плотовете, най-вероятно ще се удвои с течение на времето.

2. Никога няма да излезе от мода

Както стойността си, естествените камъни имат класически вид, който никога няма да излезе от стил. Можете да промените елементите и цветовете около кухнята или банята си, за да изглежда по-съвременно, но естествените камъни винаги ще бъдат модерни.

3. Широка гама от възможности

Без значение дали избирате мрамор, гранит или кварцит, има толкова много варианти вътре в тях, че всяка ви мечта може да се превърне в реалност. Те всички идват в различни нюанси и цветове, в зависимост от минералите в тяхната съставка, а различни мозайки могат да се открият във всяка плоча в зависимост от това, къде и как е добита. Разполагаме с голяма онлайн библиотека, в която можете да разгледате и намерите перфектния камък, който да подхожда на пространството, което искате да създадете.

4. Издръжливост

Когато естествените камъни са правилно запечатани, те могат да устоят на разливания и в някои случаи можете да поставите горещи или студени елементи върху тях, без да се напука материалът. Важно е само да бъдете внимателни с киселинните вещества, тъй като те могат да изцарапат камъка.

5. Лесна поддръжка

Плотовете от естествен камък са изключително лесни за поддръжка. Просто трябва да ги запечатвате редовно и да ги почиствате със сапунена вода и мека кърпа.

6. Без бактерии

Естествените камъни са повърхности, които отблъскват бактериите, така че няма нужда да се притеснявате за наличие на микроби. Буквално е най-добрата повърхност, върху която да подредите храна или всяки материал, който ще бъде в редовен контакт с ръцете ви.

7. Гладка повърхност

Ако сте редовен готвач или сладкар, естествените камъни са единственият начин за кухненска плотова плот. Не само защото поддържа ниска температура, но и защото повърхността е толкова гладка, че можете да работите с всякакво тесто, месо или зеленчуци на нея – за този тип употреба препоръчваме камъкът да бъде поставен с полиран завършек.

Разгледай
Дръпни